Adım Adım Topraklama

10 Kasım 2020

Gerçek bir değişim ve konfora ancak o duyguları bedenimizden ve yüreğimizden boşaltıp atarak ulaşabilir, manyetik alanımızı olumlu ve yapıcı bir şekilde düzeltebiliriz.

Topraklama sadece öfke için değildir. Suçluluk, utanç, pişmanlık, vicdan azabı, kıskançlık, güvensizlik, panik, endişe, korku, çaresizlik, intikam, küskünlük, kırgınlık, üzüntü gibi tüm duygular topraklanmalıdır.

Topraklamanın etkisi en fazla bir hafta sürer. Ama acil durumlar için ve duygunun kökünü görebilmek ve tamamen yok edebilmek için ön koşuldur. Eğer topraklandığında, bulduğun ego parçanı silersen, etkisi kalıcılaşır.

Topraklama; sadece olumsuz duygular üzerinde ağırlık yaptığında ve artık dayanamadığında, seni ağlamaya ya da isyana teşvik eden hislerin ya da suçluluk gibi duygular tamamen yüzeye çıkmışken yapılır. Her şey yolundayken, durduk yere kendini kötü bir duyguya sokmamalısın. Bunu zihninle ayırt etmeye çalışırsan başaramazsın. Topraklamadan ve duygunun kendisinden koparsın. Sadece varolan sıkıntının ve olayın içine girerek kendini gözünün önüne getirip tepki vermelisin.

Ön Hazırlık

Topraklama asla o kişinin yüzüne karşı olmaz. Sadece kendi başınayken ve dışarıdakileri rahatsız etmeyeceğin bir ortamda gerçekleştirmelisin. Yanına bir kâğıt ve kalem almalısın. Kâğıtlara topraklandıktan sonra, önem arz eden duygu yüklü cümlelerin özetini çıkartmalısın.

Tepki Vermek

Bir olay olduğunda ve artık onun sana verdiği üzüntü, öfke, suçluluk gibi duygularla başa çıkamadığında, topraklama için hazırsın demektir. Lütfen dış dünyanda her kime veya neye tepki duyuyorsan, oraya bir şey söyleme. Derin bir nefes al ve tepkilerini ertele. Çünkü o anda yapacağın her şey ters etki yaratabilir ve karşı tarafın ‘ego’sunu aktive edebilir.

Sakin bir yer bulduğun anda gözlerini kapat. Seni çok üzen ya da duyguya sokan o an’a git. Hatırla, sanki yeniden yaşıyormuşçasına içine gir ve hâlâ canlı olan o kötü duyguları bedenine yeniden yaşat. Hissettir. Ve bundan korkma. Çünkü artık boşaltım yapacaksın.

Karşında her kim duruyorsa gittiğin sahnede, o kişiye karşı söylemek istediğin şeyleri söylemeye başla. Ya da yaz.

Eğer pişmanlık utanç, vicdan azabı gibi suçluluk hissi duyuyorsan, bu duygular için saklanmak, özür dilemek ve suçu itiraf etmek gerekir. Bunu da kendi başına yapacaksın. Birinin yüzüne karşı değil. Yalan söyleyip bir şeyler saklamışsan, bunu neden yaptığını açıklayacaksın.

Eğer korku endişe panik gibi duyguların varsa, korktuğun kişinin karşısına dikilerek kalbindeki gerçekleri, korktuğunu, ama bunu kendisine yapmaya hakkı olmadığını, korkunu yenmek istediğini vs söylemeli ve sonra aklına ve gönlüne ne geliyorsa doğaçlama tepki vermeye devam etmelisin.

Eğer kendine acıyorsan ve çaresiz hissediyorsan, ALLAH ile konuşmalısın. Ona olan tepkini yansıtmalısın. Hem de hiç korkmadan. Zaten sen korkup ifade etmesen de o senin frekansından bunu okuyor. Buna emin ol.

Karşındaki kişiye konuşman tamamen bittiyse, diğer adıma geçebilirsin.

Bedeninde Ağırlığını Hissettiğin En Eski Anıyı Bul

Bunu da zihnin aracılığıyla bulmayacaksın, merak etme. Güncel sahneyi toprakladıktan sonra, hâlâ vücudunda ağırlık devam ediyorsa, elini oraya koy, hafifçe bastır ve kendine bu soruyu sor: “Bu ağırlığı hissettiğim en küçük anıma gidiyorum.”

Çoğunlukla sadece bölgesel ağırlık hissiyle gittiğinde, doğumdan ergenlik de dahil 17 yaşına dek yaşanmış bir olay aklına gelecektir. Olay, yaşadığın güncel problemle alakasız gibi görünse bile, yukarıda tarif ettiğim gibi, o eski sahnede bulunan kişilerin de topraklanması gerekir. Bunu bir kez de çocukluktaki anın için yap.

Şimdi bir sonraki adıma geçebilirsin.

Aslında Neye Kabul Vermedin?

Yetişkin halinle çocuk halinde aslında neye kabul veremediğini ve kabul veremediğin şey yüzünden hangi ego taktiğini uygulama kararı aldığını bul. Ve o sahnedeki çocuk, gelecekle ilgili, erkeklerle, kadınlarla, hayatla, parayla, sağlıkla ve sevgiyle ilgili ne kararlar almış? Sadece birini bulsan da kâfi.

Bunu bulduktan sonra, bir daha yapmamaya karar vermelisin.

Bu çalışmanın kalbi, bulduğun çocukluk anın sırasında çocuk kafanla

  1. Hayat hakkında, kişisel değerin, kadınlık, erkeklik, ilişkiler, tehlikeler hakkında edindiğin yargıları listelemek,
  2. Ve bu yargıların yüzünden kendini hayata karşı nasıl savunmaya aldığını bularak listelemektir.

Bunlar senin ego taktiklerindir.

ALLAH KATINA ÇIK

Hayalinde, birden beşe kadar say ve tüm topraklama sahnelerindeki kişileri, çocukluk halini ve şimdiki seni Allah katına çıkar. Şimdi herkesin önünde onunla konuş. Ona içini dök. Belki ona küstün, belki de ondan korkuyorsun. Ama bil ki, Allah aslında seni asla yargılamadı, suçlamadı. Sadece egona elini sürdüğün için bir kenarda üzülerek seni bekledi.

Şimdi ona egonun taktiğini bulduğunu ve onu bırakacağını söyle. Sana mucizeler vermesini, tüm bu kişilerle olan ilişkilerini, yöntem belirtmeden, şifalandırmasını iste.

BİTTİ VE HAZIRIM ARTIK

Son olarak, yüksek sesle ego taktiğini ve artık bu uygulamanın bittiğini söyle. “BİTTİ BİTTİ BİTTİ BİTTİ BİTTİ” diye tam beş kez yüksek sesle tekrar et.

Ve, hazırım artık diye, sevilmeye; kendine güvenmeye, kendini açmaya gibi, her ne karar aldıysan bunu da tam beş kez yüksek sesle tekrar et.

Topraklaman bitti.