Duygu Sökümü ve Topraklama Farkı

14 Ocak 2020

Topraklama yöntemimi artık her mecrada, pek çok kitabımda ve web sitemde paylaştığım için çok popüler oldu. Hissettiğiniz her negatif duygu, örneğin nefret, korku, öfke, suçluluk, kaygı gibi, bedeninizde de yer alır. Onu bilinçaltınızdaki kayıtlar vasıtasıyla vücudunuzun belli bir bölgesinde depolarsınız. Örneğin öfke karaciğerinizde, kaygı midenizde olabilir. Ancak bu duyguları bastırma eğiliminde olduğumuz için, çoğunlukla hayatımızın akışında bunların varlığını hissetmeyiz.

Var olan negatif duygular bizi sinsice hasta edebilir. Hayatımızın en kritik anlarında bize hata yaptırabilir. Mantığımızı kullanmamızı engelleyebilir. İşte bu yüzden, bu duyguların bedenimizdeki depolandığı alanlardan boşaltımı çok önemlidir.

Topraklama
Bu yöntem, sadece vücudumuzun belli bölgelerinde yeniden tetiklenmiş duyguların elektriğini boşaltmak demektir. İyi bir topraklama, sadece 1 saat sürer, ve sonunda kendinizi boş bir çuval gibi hissedersiniz. Topraklama boyunca ne yazdığınızı gözden geçirince, aslında en derinde neye kabul veremediğinizi bulur, o kabulsüzlük ile hangi ego davranış modellerine başvurduğunuzu anlarsınız.

Topraklama tek başına sadece 1 haftalık bir zaman dilimi boyunca hayatınızda güzelleşme ve değişim sağlar. Çünkü etrafınıza yaydığınız elektrik değişmiştir. Ancak bir süre sonra yeniden tetiklenecektir.
Eğer hayatında önemli bir aşamadaysan ve acilen duygu boşaltımına ihtiyaç duyuyorsan, topraklama senin için ideal yöntemdir.
Ya da bir teslimiyete gireceksen, teslimiyetin acısını hafifletmek için topraklamaya başvurmalısın.

Duygu Sökümü
Bu yöntem başlı başına uzun ve karmaşık bir yöntemdir. Bir duygunun artık bir daha asla hissetmeyeceğin bir hale getirilerek pozitif başka bir duyguya dönüşmesidir.

Her duygu bir enerjidir. Fizik derslerini hatırlayalım. Enerji bir kez üretildi mi, asla yok edilemez. Bu yüzden duygular da yok edilemez. Ancak başka bir forma dönüştürülebilir. Yani biz bir korkuyu alıp, onu güvene, bir utancı alıp onu özdeğere çevirebiliriz. Ve bunu bir kez yaptık mı, bir daha asla aynı korkuyu ya da utancı hissetmeyeceğiz.
Negatif duygular, bizi başkalarının köleleri haline getirir. Birisi beni suçluyorsa, ben bu duygudan kaçmak için onun her istediğini yapar hale gelebilirim. Taviz verebilirim. İşte bu bir köle efendi ilişkisi oluşturur. Bizim toplumumuzda bu daha çok anne kız, sevgili, dominant kız arkadaş ilişkilerinde yaşanıyor.

Duyguyu sökmek için özellikle, o duyguyu yaşatan kişileri karşınıza almalısınız. Daha sonra hem kendi bedeninizde hissettiğiniz olumsuz duyguları tek tek topraklamalı, hem de onun bedenine girerek sizin için oluşturmuş olduğu duyguları okumalısınız. Onun da sizi topraklamasını sağlamalısınız.
Söküm ise ancak ondan sonra başlar.

Yani, bir arabulucu gibi, bu topraklama ve duygu seli içerisinde kalan anlaşmazlıklar için nasıl bir çözüm getirilebileceğini kalp cevaplar. Bu cevaplar, bizim hayal kurarak olmuş gibi düzeltme yapmamızla devam eder.
Bu düzeltme, bedenin kendi olumsuz duygu kutbundan aniden olumlu kutba geçmesini sağlar. Eğer kişi, güven duygusunu yitirerek korkuya geçmişse, yeniden güvenmeye, sevgi duygusundan korkuya gelmişse, yeniden seveye ve sevilmeye başlar.

Bunu beden ve ruh otomatik yapar. Egoların yakılmasıyla duygu simyası ile pekiştirildiğinde, bir daha geri dönüşü olmaz.
Hepinize özgürleşmeyi diliyorum.