Karşılıklı Aşk ve Mutlu İlişkiye Kavuşmak -1

16 Kasım 2020

Sevgili Dostlarım,

Hepinize Merhaba. Bu yazı dizimde, ilişkileri nasıl yaşadığınızı görmenizi istedim. İlişkiler, ruhumuzun tekamül etmesi için son derece önemli bir okuldur. Yani, aslında hiç ilişki yaşamadan, hatta hiç cinsellik yaşamadan bu sınavı veremeyiz.

Hepimiz güvenilir, sevgi ve şefkat dolu, anlaşıldığımız, görülüp takdir edildiğimiz, karşılıklı bir aşk yaşayarak ömür boyu mutlu olacağımız kişiyle olmak istiyoruz. Ancak bu tanım, gerçekten de ulaşılması güç olabiliyor bazılarımız için.

Sizce neden ulaşılmaz oluyor? Üstelik bazıları da doğuştan şanslı. Onlar hiç uğraşmadan aşk evliliği yaparak ömürlerinin sonuna dek mutlu bir yuvayı yürütüyorlar. Ancak unutmayın, onların da kendi içlerinde başka dertleri ve sınavları var. Hiç kimse doğuştan daha şanslı diyemeyiz. Sadece, ruhsal bir borç yükü ile geliyoruz. Ve kimin ruhsal borç yükü ağır, kiminki hafif, biz bilemeyiz. Bu yüzden, kıskançlık ve gıpta ile başkalarına bakmak yerine, kendi hayatımıza odaklanmalı ve sınavlarımızı bir an önce vermeliyiz.

HAYAT VE İLİŞKİ SINAVI NE DEMEK?

Gelin biraz da bunu konuşalım. Hayatta ilişkide sınavda olmak demek, acıları içinde bir ömür geçirmek, hep sürekli aldatılmak, sorunlu erkeklere hizmet etmek, aşağılanmak, ezilmek demek DEĞİLDİR. Yani, hep aynı senaryoyu tekrar etmek zorunda değilsin. Ancak senaryon tekrar ediyorsa, bir takım çalışmalar yapmalı ve bazı tıkanıklıklarını temizlemelisin.

Nedir bu tekrarlara sebep olan tıkanıklıklar?

  1. Bilinçaltında var olan DeğersizlikKaybetmeKorkusuYetersizlikYüzleşmeÖlüm/Yaşam Korkusu
  2. SuçlulukUtançKaygıÖfkeKedergibi türev duygular. Bunlar yüzeydedir ancak bizler bunu hisseder hissetmez, bir başka kafaya gireriz. Mantığımızı kullanamaz ve insanları cezalandırmak, bağırmak, küsmek, kaçmak, saklanmak, taviz vermek gibi çeşitli davranış biçimlerine gireriz.
  3. Bıkkınlık, Kurban psikolojisi, hayatı sevmemek, bedeni sevmemek, hiç kimseyi sevememek, kutuplaşmak, saf tutmak, ikilemlere girmek gibi ACIveren kararlar almak. Tüm ikilemler ACI Aslında acı çekmenin sebebi sadece içinizdeki ikilemlerdir. Örnek mi? Bir yanın deli gibi evlenmek isterken, diğer yanın sıkışmaktan kısıtlanmaktan korkar. Bir yanın deli gibi sevişmek isterken, diğer yanın hata yapmaktan, cezalanmaktan korkar.

Pek çok sınav var elbette. Ancak bu yukarıda saydıklarım, hayatı yaşama biçimin değildir. Karakter özelliklerin HİÇ DEĞİLDİR. Ben biraz agresifim, benim karakterim sert diye bir şey yoktur. Bunlar değiştirilebilen, çocukluk ve ruhsal yaralardan oluşmuş davranış bozukluklarımızdır. Yoksa, karakter özellikleri, tıpkı genetik özellikler gibi, yaratıcı olmak, dişil olmak, eril olmak, sarışın olmak esmer olmak, şifacı olmak, bilimsel bir kafaya sahip olmak gibi özelliklerdir.

İşte bu yüzden, en azından yukarında saydığım sorunları düzeltip içsel huzura ve sevgiye gelemezseniz, ilişkiler ve cinsellik alanını kendine sınav alanı olarak, okul olarak tercih etmiş bir ruhsanız, muhakkak bu alanda çalışmak zorundasınız.

ARZU ETTİĞİMİZ KARŞILIKLI AŞKA, EVLİLİĞE KAVUŞANA KADAR NE SINAVLAR VAR?

Haydi biraz da bu konuda konuşalım. Ancak kendinizi klasik, toplumsal yargılar, kurallar ile değil, tamamen ruhsal yasalar, BİR ilk bilinci, tüm ruhların Özgür İradesine Saygı, İlahi Sevgi gibi kurallar ışığında çalışmaya alıştırın. Çünkü gerçek değişim, ancak bu yasalara göre hareket ettiğimizde elde edilebiliyor.

Kalbin ve vicdanın temizliği, iyi niyet, koşulsuz saygı, ilahi sevgi, gitmek isteyeni özgür bırakmak, ceza vermeden sadece sonuç yaşatmak, sağlıklı sınır çizebilmek, doğruluk, ilahi adalete göre yani vicdanına göre hareket etmek, ilk önce kendini sevmek sonra vermeyi öğrenmek gibi konular, bizim öğrenmemiz gereken duygusal, düşünsel, ruhsal durumdur.

Ancak her bir sınav, aslında bedensel olarak da bir başka şekilde takip edilebilir. Bu şekilde cinsel enerjiyi kullanarak da gelişebilir insan. Nasıl mı?

Bedendeki çakra sistemini anlayarak elbette. Kırmızı (kök) Çakra, Turuncu (Sakral) Çakra, Sarı (Solar Plexus) Çakra, Yeşil (kalp) Çakra, Turkuaz (Boğaz) Çakra, Parlament Mavi (Pineal) Çakra ve son olarak da Mor (Tepe) Çakra, her birinde farklı dersler, ve öğrenmemiz, temizlememiz gereken farklı takıntı, duygu ve yargılar vardır.

Bunlar her bir çakrada bize farklı ilişki, aşk ve seks deneyimleri getirirler. Özellikle de seks deneyimlerinin ne anlama geldiğini, ne yaparak artık istemediğiniz deneyimlerden kurtulacağınızı, ya da ne yaparak daha iyi bir ilişki ve seks deneyimi yaratabileceğinizi bu yazı dizisinde bulacaksınız.

Takipte kalın.

Sevgilerimle
Seda Diker