Seda Diker Kimdir

3 Nisan 2020

DUYGU VE İLETİŞİM MENTORU, YAZAR, EKONOMİST, EĞİTMEN SEDA DİKER

Duygu ve İletişim Mentoru, yazar, ekonomist, eğitmen Seda Diker, Robert Kolej ve Boğaziçi Ekonomi Bölümü mezunudur. 9 yıl bankacılık yaparak, Sabit Getirili Menkul Kıymetler Bölüm Başkanı olduktan sonra, kendi isteği ile işinden istifa etmiştir.

2 yıl Brüksel, 3 buçuk yıl New York’ta yaşamıştır. New York döneminde, “National Guild of Hypnotists” derneğinin Klinik Hipnoz programından mezun olduktan sonra, Colombia Presbiterian Hostpital ve Northern Westchester Hospital bünyesindeki uluslararası hastalar bölümü ile anlaşmalı olarak kanser ve tüp bebek tedavisi gören hastalarla çalışmıştır.

Dünyaca ünlü Nörolog ve bilim insanı, yazar, eğitmen Dr. Joe Dispenza’nın Türkiye’de yetkilendirdiği tek danışmanıdır. Dr.Dispenza tarafından geliştirilen Neuro Change Solutions adlı Kurumsal Eğitim programını, hem üst düzey yöneticiler seviyesine hem de çalışanlara düşünce ve duygularını dönüştürerek hedefe doğru yürüyebilme özellikleri edinmeleri için vermektedir.

Düşünce ve duyguların hastalık yarattığı alanlarda, ilişkiler ve iletişim alanında hatta iş başarısı ve hedefe yürümekte zorlanıldığı alanlarda Seda Diker başarılı bir şekilde düşünce ve duygu değiştirme tekniklerini uygulatmaktadır.

2016 yılında, Birleşmiş Milletler Kadınları Güçlendirme Masası Türkiye Temsilcisi seçilmiştir. Çalışmalarının bir kısmını, toplumda kadınlara uygulanan baskı ve düşünsel, duygusal şiddetin kaldırılması, özgürleştirilmesi üzerine adamıştır.

Pek çok televizyon programına konuk olmuş, 4 yıl boyunca Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmıştır. Halen raflarda olan 10 adet kitabı bulunmaktadır. 13 yılda 25.000’den fazla kişiyle eğitim ve bireysel seans bazında çalışmıştır.