Zamanın Döngüleri – 2

21 Nisan 2020

Zamanın döngülerden ibaret olduğunu bir önceki yazımda anlatmıştım. Bu yazımda ise, biraz Gregg Braden’in bu konudaki bilgisini aktarmak istiyorum. Kendisi bir jeolog olduğu için aynı zamanda kanında yerli Kızılderili Cherokee DNA’sı taşıdığından olsa gerek kadim insanların kalıntılarını çok iyi araştırmıştır.

HOPİ ZAMANLAR HARİTASI

Bu konuda en önemli eser, Hopi’lerden kalma “Hopi, Zamanlar Haritası’dır. Bu harita, kocaman yuvarlak bir kayadan ve üzerine oyulmuş tarihsel olayların kaydından ibarettir. Ancak dikkat çeken bir şey vardır, olaylar ikiye ayrılmıştır. Yukarıda bir zincir ve paralelinde başka bir zincir mevcuttur. Bu iki olaylar zincirinin bir tanesi önceden belirlenmiş kadersel zincir ile diğeri toplumların değiştirebildikleri olaylar zinciridir. Her iki döngünün birbirine en yakın olduğu zaman, döngünün sona erdiği zaman, yani seçim noktasıdır.

Bu taşın üzerine oyulmuş haritaya göre, 26.000 yıllık büyük döngümüz, ve 5.125 yıllık küçük döngülerimiz mevcuttur. Kendi döngülerimizi hesaplayabilmek için 5.125 yıllık ve 26.000 yıllık zaman ölçümü kullanıyoruz.

TORAH

1945 yılında, Mısır’ın Nag Hammadi bölgesinde ölü deniz yazıtları bulundu. Aslında bunlar, Yahudilik ya da Hristiyanlık oluşmadan önce yazılmış çok özel bilgileri içeriyordu. Yahudilerin ne yaptığını izleyemedim ancak MS. 325 yılında, o dönemde İznik’te 12 Rahip’ten oluşan bir konsey kurularak bugünkü dogmalarla ve kısıtlamalarla dolu İncil, insan eliyle ve değiştirilerek yazılmıştır.

Nag Hammadi Kütüphanesinde sergilenen ölü deniz yazıtları, İncil ve Tevrattan önce yazılmış ama kutsal kitaplardan özenle çıkartılmış tam 43 adet kitabı kapsar. Bu kitaplardan özellikle Aziz Tomas’ın yazdıkları, açıkça bugünkü çekim yasasını ve kendi hayatımızı DUYGUYU değiştirmeden etkileyemeyeceğimizi belirtmiştir.

Torah orijinal kitabı ise bizim asıl konumuzdur. Bugün Kur’an tarafından da kabul edilen 4 büyük din ve kitaptan biri olan Torah yani Tevratta bir kod vardır. Bu koda göre, yaşamış yaşayan ve yaşayacak olan herkesin topluca zaman döngüleri ve potansiyel kaderleri belirtilmiştir. Hatta İzak Rabin’in hangi sokakta suikaste kurban gideceğine varıncaya kadar yazılmış, hatta o dönemde 1 yıl önce kendisine bu bildirilmiştir. Ancak Izak Rabin buna kulak asmamıştır.

Bu bilgilerin bizim için önemi nedir?

Zamanın herkes için bir döngüsü olduğu gibi, toplu olarak hepimizin var olduğu ve hepimizin yeryüzünde cenneti yaşayabileceği bir döngüsü daha vardır. Ona Kur’an, hakikat adını vermiştir.

Hakikat bir tanedir ve bugün hepimiz o hakikate yürümeye çalışıyoruz. Nasıl mı?

Torah’ta her bir potansiyel olayın sonunda soru sorar: “Bunu değiştirecek misin?”

İşte bizlere de Allah değiştirme yetkisi vermiştir. O değişim için kaynaktaki travmatik olaya inerek DUYGU SÖKÜMÜ yapmak ve otomatik sistemimizden 30 GÜNLÜK DUYGU VE DÜŞÜNCE ARINMASI programı ile arınmamız gerekir.

ZAMANI HESAPLAMAK

Gelelim bu hesaba… İşte işlemler biraz karışık olduğu için henüz buraya koymak istemiyorum. Çünkü ben bir matematik ya da fizik profesörü değilim ve hata yapabilirim.

Ancak bu hesabı kendim ve danışanlarım için yapmayı, üç aşağı beş yukarı tutturmayı öğrenebildim.

Daha detaylı ve gerçek olanı için lütfen Gregg Braden’in İç İçe Geçmiş Zamanlar adlı kitabından okuyunuz.

 

Sevgimle,
Seda DİKER