Sağlık ve Gençlik İçin Meditasyon Örneği

24 Nisan 2020

Bugün biraz da hücrelerimiz hakkında sevgili Biyolog bilim adamı ve Epigenetik dalı uzmanlarından Bruce Lipton’un bize öğrettiklerini aktarmak istiyorum.

Ardından da sağlık ve gençlik için bir meditasyon örneği paylaşacağım.

Bruce Lipton’a göre, vücudumuzda 50 trilyon hücre bulunur. Üstelik bunlar her yıl bir kez yenilenirler. Yani bir ömrü vardır. Ölür ama yeniden doğar. Bu hücreleri bir topluma hatta 8 milyarlık dünya nüfusuna benzetebiliriz. Çünkü bu hücreler toplumunun bir yöneticisi, bir hükümeti vardır. Bir savunma için ordusu (bağışıklık sistemi) vardır. Para değil ama varlık diyebileceğimiz ATP’si vardır. Yani kullandığı hayat enerjisini buna benzetebiliriz. Hayat enerjisi ne kadar yüksekse o kadar refah ve mutluluk içinde yaşar. Düşmanları vardır yani bakteri ve virüsler. Teknolojisi ve yazılımı vardır. (DNA)

Her bir hücre, birbirine bağlıdır. Tek bir hücre hastalanırsa, vücudun tamamı etkilenir ve kendisini rahatsız hisseder. Bunu bilmek çok önemlidir. Çünkü hücrelerimiz de bireysel kişiler gibidir. Ama biz yeryüzünde yaşarken birbirimize görünmez iplerle bağlı olduğumuzu unutuyoruz. Öfkeleniyor zarar veriyor intikam alıyor ceza veriyor yargılıyoruz.

Hücreler nasıl savaştıklarında bedenin tamamı kayba uğruyorsa, hücreler diğerlerine uymadan kendi iyiliği ve mutluluğu için hareket ettiğinde kanser hücresi oluşuyorsa, biz de işte diğer insanlar pahasına kendi gücümüzü ve mutluluğumuzu artırmaya çalıştığımızda kanserli hücre gibi insanlığa ve dünyaya zarar veriyoruz.

DNA

DNA’nın ucunda telomere denilen bölüm vardır. Onlar doğduğumuzda, ortalama 40 ila 60 kez DNA’nın bölünmesini sağlayacak kadar uzunluktadır. Buna heflic limit deniyor. Bu limiti uzatabilir miyiz? Evet.

Bu araştırmayı yapan Elizabeth Blackburn, Carol Greider ve Jack Sjostak 2009 yılında Nobel ödülü almıştır.

Bu çalışmaya göre her birimiz en az 120 yaşına dek sağlıklı bir yaşam sürebiliriz. Bilin bakalım bunu bize ne sağlıyor?

Kalbin ve beynin birbiriyle uyumlu hale gelerek gönül gözümüzün açılması. Bu konu hakkında ve nasıl yapabileceğimiz ile ilgili bilgiyi Bedeni nasıl güçlendiririz? yazımdan okuyabilirsiniz

HÜCRESEL YENİLENME

Cilt: 1 ayda

Karaciğer: 6 haftada

DNA 2 ayda,

Beyin: 1 yılda yenileniyor diyorlar.

Kanımız 4 ayda, kemikler 3 ayda yenileniyor. Öyleyse HeartMath enstitüsü bulgularına, epigenetik bilim adamlarına, biyologlara, Gregg Braden’e ve Bruce Lipton’a göre, biz bu yenilenme sırasında beyin ve kalbin uyumlanmasını sağlarsak, çok daha sağlıklı olabilir, bedenimizi genç ve diri tutabiliriz.

BEYİN VE KALP UYUMLANMASI

Bunun için sessiz bir yer bulun. Gözlerinizi kapatarak bedeninizi meditasyon pozisyonuna yerleştirin. Yani bağdaş kurarak sırtınızı sağlam bir yastığa dayayın. Gözlerinizi kapatarak çok yavaş ve derin nefesler alarak verin. Nefesi yavaşlatmak çok önemlidir. Mümkün olduğunda nefesi karın bölgenizden alıp vermeye dikkat edin.

Bu arada tüm kaslarınızı gevşetin. Daha sonra tüm dikkatinizi kalbinize verin. Göğüs kafesinizde var olan enerjiyi okumaya hissetmeye çalışın. Bir süre sonra çok sevdiğiniz, koşulsuzca sevebildiğiniz bir varlığı hayal edin.

Bu varlık bir bebek, bir kedi, anneniz olabilir mesela. Ona hayalinizde sarılarak sevgi üretin. Daha sonra kalbinizde bir güneş varmış gibi hayal ederek ışığını onun kalbine dalga dalga yayın.

Sonra kendinizi çok mutlu olduğunuz bir olayın içinde görün. Bu olayı yaşadığınız için şükredin. Şükretmek, en kuvvetli duygudur. Ve hayatı takdir edin. Hayat, bu duyguları hissedebildiğinizde, sizi ödüllendirir. Sırf bu yüzden bile bu armağan için takdir edin hayatı.

Yaklaşık 5 dakika kalbinizdeki güneşi etrafa yayın. Ve derin bir nefes alarak gözlerinizi açın.

Elbette bu bir başlangıç. Bu duyguları, alttan eski travma ve öfkelerinizi ne kadar temizleyebilirseniz o denli güçlü hissedeceksiniz.

Bunun için Duygu Sökümü ve Tohumlama workshopuma katılabilir, bireysel seans alabilir, 30 Günde Duygu ve Düşünce Arınması ve bilinçdışı programları silme eğitimi alabilir.

Ya da bunları istemiyorsanız, benim topraklama yöntemimi uyguladıktan sonra bu meditasyonu evde kendi başınıza yapabilirsiniz.

Topraklama kalıcı değildir. Her seferinde uygulamanız gerekir.

Sevgimle,
Seda Diker