Ayrılık Acısı Nasıl Azaltılır?

6 Eylül 2020

Keşke ayrılık, okullarda öğretilmesi gereken bir ders olsaydı. Duyguların önemini, onları bastırmak yerine, nasıl değiştirip kalıcı olarak dönüştürebileceğimiz öğretilseydi. Keşke başkalarının duygusuyla oynamanın vebali olduğu bilinci yerleştirilebilseydi.

Ve her şeyde olduğu gibi, ilişkilerin bitiminde bazı kurallar koyup uygulatabilseydik.

AYRILIĞIN DA BİR ADABI VAR

İlişki bitirmenin de bir adabı var.

  1. Öncelikle yüz yüze geleceksin. Son dönemde insanların bundan kaçınarak basit bir mesajla, hatta birden bire aramayı kesip uzaklaşarak bunu yaptığını gözlemliyoruz
  2. Yaşanmışlıklar arasında nelerin çok güzel olduğunu anacaksın. Söyleyeceksin. Takdir edeceksin. Bu karşılıklı yapılması gereken bir ritüeldir.
  3. Nelerin uymadığını, nerelerde anlaşamadığınızı bir kez toparlayarak ortaya koyacaksınız. Bunun değişip değişemeyeceğini de konuşmak gerekir. Çünkü böylece hiç kimsede belirsizlik, boş bir beklenti ya da umut kalmamalı.
  4. Sonunda helalleşerek ayrılmak gerekir. Yani bir taraf yarım kalabilir. Ancak her iki tarafın da kalbi birbiri için atmıyorsa, bırakmak gereklidir. Çünkü evrende Özgür İrade Kanunu vardır. Ve kimse kimsenin özgür iradesini kısıtlama hakkına sahip değildir.

Yine de bir taraf acı çekmeye devam ediyorsa, bu da onun hayat dersidir. O biten ilişkide görmesi gereken neler vardı, hangi korkuları ve yargılarıyla yüzleşmişti, ve bir sonraki ilişkiye açılabilmek için hangi alanlarda kendini değiştirip geliştirmeli, bunla üzerinde çalışmalıdır.

AYRILIK ACISI NASIL YÜREĞİ KAVURUR

Öncelikle, her ilişki bitiminde, ister sosyal arkadaşlık, ister iş ilişkin istersen aşk ilişkin olsun, o kişide bir parçan sıkışıp kalır. Canını gerçekten acıtan işte budur. Haydi gel,  bunun nasıl oluştuğunu ve nasıl kurtulabileceğimizi anlayalım.

Ayrılık acısı, tek bir duygu değildir. Pek çok can yakan duygunun toplamıdır. Bunlar ne olabilir?

  1. Pişmanlık Keşke şunları yapmasaydım, keşke o mesajı atmasaydım, keşke güçsüzlüğümü belli etmeseydim gibi
  2. Suçluluk – Utanç – Değersizlik İlişki benim yüzümden bitti. Eğer ben hata yapmasaydım, eğer şişmanlamasaydım, daha güzel olsaydım, daha başarılı olsaydım, daha flörtüz olsaydım, daha eğlenceli olsaydım, daha fazla param olsaydı gibi…
  3. Öfke, intikam duyguları Onun sana neler yaptığını düşünmek, bir bir bu yapılanlar için intikam almayı, ona ceza vermeyi, ona gününü göstermeyi istemek ve bu düşüncelere takılıp kalmak, o geri gelsin ve bu kez ona ben aynı şekilde davranayım arzusu
  4. Özlem Yeniden ilişkinin en başındaki ilgiyi görmek, aynı saflığı ve temizliği yakalamak, o derece sevilmek, o derece değer verilmek için yanıp tutuşmak. Oysa ki artık aynı duygular ve ilgi yakalanamaz. Aradan bir sürü olaylar geçmiştir. Bu durumda ilişkiyi geri döndürebilmek için geç kalınmadıysa, ilişkinin matematiği buna izin veriyorsa, Duygu Sökümü ve Tohumlama yöntemi ile kendi bozduğunuz ilişkinizi düzeltebilirsiniz.
  5. Anlaşılmak – Görülmek Yüz yüze yeniden geleyim, yeni halimi göstereyim, derdimi anlatayım, açıklayayım görüleyim yeniden hayranlık duysunun ihtiyacı
  6. Merak ve Kaybetme Korkusu Onu takip ederek aslında başka birini bulup bulmadığını anlamak. Yazdığı mesajları kendisine yorumlamak

İşte tüm bu ihtiyaçlar aslında sizin hayat enerjinizi ona kaptırmanıza sebep olur. Acı veren ve sizi halsiz, andan kopmuş, hayattan zevk alamayan bir insan haline dönüştürür. Bir süre sonra sadece onun hayatını yaşar hale gelirsiniz. bereketinizi, ışığınızı ve çekiciliğinizi ona devredersiniz.

NASIL BAŞA ÇIKILIR

Ayrılık acısı ile başa çıkmadan önce, ona kaptırdığınız enerjiyi ve bereketi geri toplamalısınız. Bunun için “BEREKET” adlı kitabımda yazdığım ritüelleri yapmanızı öneririm.

Ayrıca, eğer ilişkiyi geri alabilecek durumda olup olmadığınızı test etmek istiyorsanız, Duygu Sökümü ve Tohumlama yöntemine baş vurabilirsiniz. Bu yöntem, sizin duygusal derin belleğinizde var olan duygu ve yargıların ona elektromanyetik alandan gitmiş kısmını geri toplatır. İzlerini siler. Ve sizi başa döndürür. Ancak ilişki kurtulur diye bir garantisi yoktur. Sadece sizin elinizde olmayan negatif etkileri temizleyerek ortadan kaldırır. Orijinalde ne olması gerekiyorsa, oraya döndürür.

Eğer bu yöntemi bilmiyorsanız, Duygu Sökümü ve Tohumlama workshopuma katılabilirsiniz. Buraya tıklayarak workshop hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Merak etmeyin.

AYRILIK ACISINI KISALTIP, HAFİFLETİP, ONA KAPTIRDIĞINIZ HER ŞEYİ GERİ ALABİLİRSİNİZ.

Sevgilerimle,
Seda Diker