Alan Grupları Nedir ve Nasıl Katılabilirsiniz

16 Mart 2020

“Seda, hayatta özgürleşmek çok güzelmiş. Bunu ilk kez yaşıyorum. Beni asıl kısıtlayan, köleleştiren şey suçluluk, utanç duygularımmış. Bunlardan muaf olmanın tadını bir kez aldım. Peki ya hayatın her alanında uçamaz mıyız? Başka neler yapabiliriz?”
Bu ve bu tarz sorular çok sık gelmeye başlayınca “Alan Gruplarım” hakkında yeni bir yazı yazmak istedim.

Hepinize Merhaba,
Hayatınızda tekrar edip duran kısır döngüler varsa, muhakkak 0-7 yaş aralığında oluşturduğunuz yargılar, inanç ve korkulardan kaynaklanıyordur. Bir de üzerine ergenlik çağlarında yaşadığınız travmalar, suçluluk ve utançlar eklendiğinde, artık içinden çıkamayacağınız şekilde tekrarlar başlar. Sürekli terk edilmek, hep aldatılmak, her kim ile nasıl bir ilişki başlamış olursa olsun, hep ilgisizlik ya da kavuşumsuz kalmak, çok para kazansak dahi borçlarla ya da saçma sapan yerlere harcayarak kısıtlı kalmaya devam etmek gibi…
Eğer bu tip bir sorununuz varsa, elbette sorundan başlayarak

1. İlgili çocukluk ve ergenlik kaydını bulmalı
2. O kayıttaki çocuğun ve ergenin duygularını, korkularını SÖKMELİ
3. Doğru duygu yerleştirerek küçük çocukla yetişkin halinizi barıştırmalı
4. Yaşamak istediğiniz durumun duygusunu vücuda tanıtmalı
Bu çalışma içerisinde duygu sökümü, ilgili tüm aile bireyleri ve iş ve sosyal yaşamınızda da düzelme sağlayacaktır. Ancak buraya kadar çalışıp “Seda, hayatta özgürleşmek çok güzelmiş. Bunu ilk kez yaşıyorum. Beni asıl kısıtlayan, köleleştiren şey suçluluk, utanç duygularımmış. Bunlardan muaf olmanın tadını bir kez aldım. Peki ya hayatın her alanında uçamaz mıyız? Başka neler yapabiliriz?” diye soranlar için, bambaşka ve çok daha derin bir çalışmanın kapılarını aralıyoruz.

DERİN ÇALIŞMAK

Bundan daha derini nasıl olabilir?
Her birimiz, bu hayata gelirken bir kader ağıyla doğuyoruz. Kimimiz hemen evleniyor. Ancak para sorunu yaşıyor. Diğerimiz bir türlü sağlıklı ve aşk dolu bir ilişki kuramıyor ama diğer her konforu yerinde. Bazılarımız muhteşem bir aileye doğuyor ama sağlık problemleriyle boğuşuyor. Kimseyle kendimizi kıyaslamadan, bu kader planının içine neden doğduğumuzu ve nasıl toptan kendimizi muaf tutup özgürleşebileceğimizi öğrenebiliriz.
Bu çalışmalar, çok daha ileri seviyede bir felsefe, bakış açısı ve belki de Sufi bir yaklaşım gerektiriyor. Katılıma hak kazanan kişiler, grup halinde çalışmak durumundalar. Çünkü BİRLİK BİLİNCİ öğrenilmelidir. Ve gelişim grupla çalışma yapıldığında çok daha hızlı oluyor.

KİMLER ALAN GRUPLARINA KATILMAYA HAK KAZANIR?

1. Yaralı ergenlik ve çocukluk anılarının duygularını tamamen SÖKMÜŞ olanlar
2. En az BİR kez TESLİMİYETE girebilmiş, gerçek duygu yakmayı öğrenip tatmış kişiler
3. Bir kişiye BAĞIMLI olmayı bitirebilmiş, artık kendinde vazgeçme gücünü bulabilenler

ALAN GRUPLARINDA ÇALIŞMA EVRELERİ

Birlik bilinci ve Sufi bakış açısıyla hem felsefi hem de trans çalışmalarını yürütmeye başlıyoruz.
Burada da önemli 3 evre vardır:
1. Karanlığı sökme evresi
2. Işığı bulmak ve ikisini barıştırma evresi
3. Karanlık ve ışığın, doğru ve yanlışın ÖTESİNE geçerek biyolojik yenilenme, gençleşme, mutluluk ve coşku halini koruyabilme, isteklerini özgürce hayata geçirebilme, doğal olarak kendi içindeki İlahi Güçle korunuyor olmak.
Çalışma grupları ayda 1 kez toplanırlar. Ancak eğer daha farklı bir evrede daha sık buluşmak gerekli olursa, grubun toplu kararıyla ayda iki kez de geçici olarak çalışılabilir. Buluşulmayan dönemlerde ise ev ödevlerinin disiplinli bir biçimde yapılıyor olması gerekir.

ALAN GRUPLARINA ÖZEL WHATSAPP

Her grup kendi içinde Seda Diker ve ekibinden 2 danışmanın yer aldığı bir Whatsapp grubuna dahil edilir. Orada hem birbirleriyle konuşup hayat seyirlerini paylaşmak için, hem de takıldıkları konuda soru sorabilmeleri için ortam yaratılır. Bir süre sonra hayatınızda var olan eski arkadaşlıklarınızın artık sizi anlayamadıkları bir noktaya gelirseniz, bu gruptaki dostluklar size çok daha büyük lezzetler katacaktır.
Aynı dilden konuşabilmek her zaman çok önemlidir.
Sisterhood ve brotherhood kavramları daha da sıkı ve net bir biçimde yaşanacak ve sizi koruma altına alacaktır. Alan Grupları sevginin korkuyu dönüştürdüğü, eğittiği, güvenin hayatınızı cennete çevirdiği bir yer açar. Eğer geçmiş yaşamlara inanıyorsanız, bir daha asla bu kadar düşük ve acı verici bir boyutta doğmak zorunda kalmamak için alan çalışmaları çok önemlidir. Eğer Hz.Mevlana gibi sadece aynı ÖZ’den gelen farklı zaman ve boyutlardaki veçhelerin olduğuna inanıyorsan, ÖZ’e bireysel olarak dönmenin hazzına kavuşmak çok önemlidir.