İstenmeyen Düşüncelerden Kurtulmak

20 Mart 2020

İstenmeyen düşüncelerden kurtulmak neden zordur?

Neden bu kadar yapışkanlar? Siz düşünmek istemedikçe daha çok aklınızda dönüp dururlar.

Kuantum Kanunlarına göre, düşüncelerimiz gerçekliğimizi etkiliyor. Artık bunu her yerden araştırıp öğrenebilirsiniz. Öyleyse olumsuz düşünceleri kafamızdan atmak, hayatımızı da cennete çevirecektir.

Bazen söylüyorum: “Onu arama! Sen aradıkça kaçacak. Ona mesaj atma! İlgini çekemezsen, sana geri dönmez.”

Peki ya sonuç? Ne kadar mesaj atma, onu düşünme desem de, onu daha fazla düşüneceksin. Hatta kendini mesaj atmaktan engelleyemeyeceksin.

Hamile kalmak istiyorsan ve tüp bebek denemeye başladıysan, herkes sana öğüt vermeye başlar. “Düşünme, sen onu unuttuğunda hamile kalacaksın”

Bu bence büyük ölçüde doğru. Çünkü düşündüğümüz zaman, çok fazla korkuyu da bu sürece yansıtmaya başlıyoruz.

“Kocam beni kesin aldatıyor.”

“Yapayalnız öleceğim”

“Kimse beni sevmiyor.”

“Başkaları benden daha güzel ve çekici”

Tüm bunları düşünmeyi kesmek için, düşünce sökümü yapmak gerekiyor. Düşünce ve duyguyu aynı anda sökmek zorundasınız.

DÜŞÜNCEDEN KURTULMAK NEDEN BU KADAR ZOR?

Bilim bu konuda ne demiş? Her birimiz günde ortalama 60.000 – 70.000 adet düşünceyi aklımızdan geçiririz. Ve bunlardan %90’ı dünküyle, bir hafta öncekiyle, hatta 1 yıl öncekiyle aşağı yukarı aynıdır. Ve siz bazılarını fark etmezsiniz bile. Beyninizin alt seviyelerinde bir yerde sessizce dönüp dururlar.

Ama bu olumsuz düşünceler, beyninizdeki sinir ağlarını, hormonlarınızı, genetik yapınızı, ürettiğiniz proteinlerin kalitesini dahi etkiler.

HEBB KANUNU

Bilimde bir prensip vardır. Karakterini oluşturan düşünceler, davranışlar ve duygular, yeterince tekrar edildiğinde, beynin sinir ağları bunu öğrenmeye başlar. Beyin ise bu davranışları her seferinde bilinçli yapmak istemez. Bu yüzden onları otomatik pilota atmak için yeni bir sinir ağı oluşturur.

35 yaşına gelmiş bir insan, artık karakterini bu otomatik pilota atılmış programlarla yaşamaya başlar. Ezberlediği bazı düşünceler ve onların hissettirdiği duygular, o duygular yüzünden verdiği tepkiler. Bu adeta bir bilgisayar programı gibidir. Üstelik bu programların hepsi de haklı ya da doğru değildir.

Unutmayın…

Sırf siz düşünüyorsunuz diye, bir düşünce doğru demek değildir.

Ve hayatın %95’i otomatik pilottaki inançlar, düşünce ve yargılardan oluşmaya başlar. Ve günün birinde

“Ben artık kilo vermek istiyorum”

“Ben artık güvenli bir ilişki istiyorum”

“Ben artık çok para kazanmak istiyorum”, dediğinizde, beyninizin %5’lik kısmı, otomatik pilota attığınız %95’lik düşünce ve tepkilerinizi değiştiremez.

NE YAPMALI?

Bilimin dahi kabul ettiği, beynin çalışma prensiplerinin, nöroplastisite, nöroloji bilimi, psiko nöro immünoloji, epigenetik gibi alanlarda yapışan uzun çalışmalardan sonra kanıtlanmış bilgileri size sundum.

Artık biliyoruz. “haydi düşüncemi değiştireyim” dediğinizde bu iş kısa ya da kolay olmayabilir. Ancak, ben sizler için çok daha uygulanabilir bir YÖNTEM sunmak istiyorum. 13 yıldır uyguladığım ve hala da ofisimden ve zoom online konferans sistemi üzerinden uygulayabildiğim düşünceleri değiştirmek üzerine bir dizi çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bazı şeyleri bilmek, düzeltmek için yeterli değildir.

“Bak, senin annen seni küçükken çok endişeli büyütmüş. Her şeyden korkutmuş. O yüzden sen de şimdi her şeyden korku ve kaygı duyuyorsun. Adım bile atamıyorsun.”

Eee?

Bunu bilmenin bana ne faydası var? O düşünceleri kafamdan sökmeye yetmiyor.

Bu yüzden

  1. DUYGU SÖKÜMÜ

  2. DÜŞÜNCE SÖKÜMÜ

İşlemlerini birlikte kullanacağımız bir yöntem kullanmalıyız.

Yöntem ile ilgili bilgi edinmek için Duygu Sökümü ile ilgili daha önce yazdığım yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.